Cultuur- | groepsprogramma voor een vitaal team

In groepsverband aan de slag met onderwerpen over vitaliteit dat meerdere mensen aanspreekt.

“Jessica heeft me erg geholpen om me wat rustiger en fitter te voelen. Ik ben me meer bewust geworden van m’n eigen kwaliteiten en grenzen en wat ik belangrijk vind.”

Wat kun je van ons vitaliteitsprogramma verwachten?

We gaan aan de slag met groepen medewerkers en/of leidinggevenden. We werken met onderwerpen over vitaliteit die voor meerdere mensen van toepassing kunnen zijn. Vitcompany zou bijvoorbeeld om de twee à drie maanden een programmaonderdeel kunnen geven die van belang kan zijn voor jouw organisatie.

Onderdelen uit het programma:
• fysiek coachen,
• stress geeft succes,
• jouw waarden bepalen,
• samenwerken is versterken,
• slaap om goed te functioneren,
• timemanagement,
• emotiemanagement.

Door het stapsgewijs inzetten van deze onderdelen hebben we meerdere contactmomenten per (half) jaar waarin we bespreken of de aanpak effectief is en waar we kunnen bijsturen.

Fysiek coachen

Tijdens de training fysiek coachen gaan medewerkers door bijvoorbeeld te boksen op zoek naar de grens. Het is een tool die gepaard gaat met angst, pijn en vermoeidheid. Leren een keuze maken die jij graag zelf wilt maken, maar je van nature niet makkelijk af gaat. Dit gaat vaak hand in hand met angst, pijn of vermoeidheid. Door met de training deze angst of pijn op te zoeken en mee aan het werk te gaan zul je ervaren dat het maken van eigen keuzes je beter af gaan!
We gaan fysiek aan de slag en reageren op een leuke en speelse manier op veelvoorkomende situaties binnen jouw organisaties. Ook ‘nee’ durven zeggen is een belangrijk onderdeel tijdens deze training. Een voorbeeld kan zijn dat jij als leidinggevende te veel druk ervaart en dat je overspoeld wordt in het werk. Hoe ga jij hiermee om? Hoe reageer je op collega’s als zij nog meer werk op jouw stapel leggen? Hier gaan we samen mee aan de slag.

Stress geeft succes

Stress is in heel veel situaties helemaal niet slecht. Het is pas slecht als je de controle verliest. Tijdens deze workshop bieden we de tools om met stress om te gaan. Hoe win je de controle terug en kan stress in iets positiefs worden omgezet? Door de stressvolle situaties na te bootsen of te benoemen proberen we overzicht te creëren. Zodra er controle is over een situatie merkt zowel de organisatie als de werknemer hier positieve effecten van.

Samenwerken is versterken

Het programma ‘samenwerken is versterken’ gaat over het stimuleren van samenwerking en betrokkenheid binnen de organisatie. Hoe kun je leuk samenwerken? Voor wie en voor wat doe jij je werk? Hoe kun je elkaar versterken? Waar wordt binnen jouw organisatie over nagepraat? Dit programma is vooral gericht op teambuilding. Vitcompany is ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de betrokkenheid van alle medewerkers.

Slaap

Slapen wordt volgens Vitcompany onderschat. Het is de basis om overdag goed te kunnen functioneren en zo de juiste focus te hebben. Maar hoe word je uitgerust wakker of waarom slaap je juist slecht? Tijdens deze ‘slaaptraining’ proberen we de slaap te bevorderen. Bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen en een afteloefening. Vitcompany biedt praktische tips over bijvoorbeeld een kort slaapje, cafeïnegebruik, een blauw licht filter op je scherm en geen fysieke activiteit voor het slapen gaan.

Timemanagement

Hoeveel uur heb je in de week en hoe besteed je ze? Waar wil je je kostbare uren aan besteden? Wat is realistisch in de huidige werksituatie? Wat geeft het voor meerwaarde als je jouw tijd beter kunt indelen? Tijdens de cursus ‘timemanagement’ biedt Vitcompany praktische tips voor het effectief en efficiënt indelen van jouw tijd.

Emotiemanagement

Wat hebben emoties voor invloed op jouw werk en op jouw medewerkers? Weet je dat je als manager of leidinggevende al binnen zeven minuten de sfeer op de afdeling kunt bepalen? Als jij een mindere dag hebt, ervaren collega’s dit al snel. We hebben te maken met positieve en negatieve emoties. Tijdens deze training gaan we op zoek naar de gevolgen van jouw emoties en die van je collega’s. Kunnen jouw positieve emoties bijvoorbeeld een verandertraject in gang zetten? En hoe ga jij om met negatieve emoties, want deze zijn juist zo goed om te zetten in brandstof.

Danielle, locatiemanager kinderopvang

“Vitaliteit.. wat is vitaal zijn. Ik hoorde over manieren hoe je fitter en gelukkiger kunt voelen en dit wekte mijn belangstelling. Zowel in mijn privé als in het werk liep ik tegen m’n grenzen aan en op momenten zelf er ver overheen. Hoe kan ik mijn grenzen beter bewaken? Ik zocht handvaten.
Samen met Jessica brachten we eerst in beeld welke situaties mij veel stress geven en vervolgens leerde ze me hoe hiermee om te gaan. Vervolgens moest ik mijn prioriteiten benoemen. Best lastig om aan te geven wat ik nu echt belangrijk vindt. Samen in de oefeningen met Jessica kreeg ik het inzicht wat voor mij belangrijk is. Haar aanpak heeft me erg geholpen om me wat rustiger en “vitaler” te voelen en bewust te zijn van m’n eigen kwaliteiten en grenzen en wat ik belangrijk vind.”

Contact

Bel ons
06 - 5156 5134
Email

info@vitcompany.nl

Vestiging

Meester Kolkplein 7
7245DE Laren

Vragen?