Vitaliteits­­­programma voor leiding­gevende(n)

Leidinggevenden spelen de hoofddrol als sfeermakers- en dragers binnen teams. Een veilige en prettige werksfeer begint dan ook niet bij de medewerker, maar bij de leidinggevende(n). Met dit een-op-een of groeps­­coachings­­traject gaan we aan de slag met jouw manier van leiderschap om deze effectiever en daadkrachtiger te maken.

Wist je dat… medewerkers het meest verzuimen omdat ze geen affiniteit voelen met hun leidinggevende?

Veel­gestelde hulpvragen

  • Hoe krijg ik meer gemotiveerde medewerkers?
  • Hoe zorg ik voor een positieve sfeer op de werkvloer?
  • Wat zijn mijn leiding­gevende kwaliteiten?
  • Help! Ik heb een leiding­gevende positie gekregen, maar geen ervaring met managen.
  • Hoe spreek ik iemand aan op zijn functioneren?
  • Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?
  • Ik worstel met de sfeer binnen de organisatie. Hoe ga ik hiermee om?

Hiermee kunnen we helpen

Om de medewerkers en daarmee de organisatie te laten floreren, moeten we beginnen bij de laag van teamleiders en managers. Zij hebben als leidinggevenden de belangrijkste rol binnen de organisatie en kunnen binnen zeven minuten de sfeer bepalen. Wij bieden leidinggevende(n) een programma dat we strategisch vitaliteitsmanagement noemen.
In dit programma gaan we aan de slag met werkidentiteit, effectief leiderschap, eigen kracht, teambuilders en onderscheidend leiderschap. We streven naar een duurzaam beleid dat vervolgens kan worden uitgerold binnen de gehele organisatie. Het einddoel? Meer betrokkenheid, veerkracht en betere onderlinge verhoudingen. Ofwel, de kenmerken van een vitale organisatie!

Hoe ziet het traject eruit?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken we de persoonlijke hulpvraag concreet. Vitcompany maakt een op maat gemaakt plan en als dat is goedgekeurd, is het tijd om aan de slag te gaan! We gaan dieper in op vragen en onderwerpen als:

Wie ben ik als leider en waar sta ik voor?

Wat leeft er in mijn team?
Hoe willen we met elkaar omgaan?
Beslissingen maken
Ontwikkelen van je team en jezelf.
Een coachingtraject bestaat uit gemiddeld 8 à 12 sessies binnen een half jaar. Dit is afhankelijk van jouw wensen en behoeften als leidinggevende.

Lies Scholten,
directeur van een landelijk opererend bedrijf van Tandheelkundige opleidingen:

“Ik heb een leuke, drukke en verantwoordelijke baan. Maar door een onverwachte gebeurtenis raakte ik behoorlijk uit balans. De coaching van Jessica en haar praktische toepasbare tools bleken voor mij de uitkomst om de balans tussen privé en werk terug te krijgen. Nu, anderhalf jaar later, leer ik nog steeds van Jessica hoe ik met kleine aanpassingen energieker en fitter door het leven kan. Ik kom graag bij haar en zie de coaching als een preventieve onderhoudsbeurt voor mijn lichaam en geest. Het brengt me veel!”

Contact

Bel ons
06 - 5156 5134
Email

info@vitcompany.nl

Vestiging

Meester Kolkplein 7
7245DE Laren

Vragen?