Vitaliteitsmanagement vanuit leiderschap

Door in alle lagen van de organisatie te werken zal de werksfeer verbeteren. We beginnen hier in de laag van teamleiders en managers. Zij hebben hierin een prominente rol als voorbeeld en sfeer drager binnen teams.

“Ik heb effectieve tools meegekregen om de balans tussen privé en werk terug te krijgen. Mentaal en fysiek gaan in mijn ogen altijd samen. Het heeft mij veel gebracht!”

Met persoonlijk leiderschap de betrokkenheid van je medewerkers vergroten

•  Hoe betrokken zijn jouw collega’s binnen jouw organisatie?
•  Wil iedereen een stap extra voor elkaar zetten of juist niet? 
•  Voelen medewerkers zich een nummer of zijn ze echt onderdeel van het bedrijf? 
•  Wordt ze werk opgelegd of nemen ze zelf initiatief en werken ze actief samen? 

Onze managementprogramma’s hebben tot doel de betrokkenheid van je medewerkers te vergroten. Het zijn top-down managementprogramma’s die in alle lagen van de organisatie worden uitgerold. Zo leg je medewerkers niets op, maar is iedereen binnen je organisatie actief betrokken, want een vitale organisatie zorgt voor vitale medewerkers. Waar het bij vitale medewerkers om het individu gaat, gaat het bij een organisatie om bedrijfscultuur.

Onze managementprogramma’s worden uitgerold in een programma wat wij strategisch vitaliteitsmanagement noemen. In dit programma komen de volgende onderdelen naar voren: werkidentiteit, effectief leiderschap, eigen kracht, teambuilders en deviant leiderschap.
Om dit te bereiken geeft Vitcompany deze programma’s aan de managers en leidinggevenden en streven we naar een duurzaam beleid. Vervolgens kan dit uitgerold worden door de gehele organisatie. We trainen leidinggevenden in bijvoorbeeld gespreksvoering. Onderdelen kunnen zijn: empathisch assertief, kwetsbaar opstellen zonder de autoriteit te verliezen en gespreksvoering sturen.

De kracht van deze leiderschapsprogramma’s is dat niemand binnen de organisatie wordt overgeslagen. Een groep mensen dat een wisselwerking op elkaar heeft. Zo blijkt uit onderzoek dat bedrijfsfitness meestal niet het gewenste effect geeft, want vaak trekt dit de medewerkers aan die zelf toch al actief zijn in hun vrije tijd. Met het bereiken van de beoogde doelgroep gaat het dus mis. Sporten kan een mooi initiatief zijn maar heeft geen invloed op bijvoorbeeld ziekteverzuim en ook niet op het waarborgen van vitaliteit binnen de organisatie. In onze managementprogramma’s worden juist alle lagen binnen de organisatie betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid, veerkracht en betere onderlinge verhoudingen wat de kenmerken zijn van een vitale organisatie.

Wist je dat?

Vitaliteit verhoogd en geborgd kan worden door leidinggevenden vaardigheden aan te leren om de energie op hun afdeling en het bedrijf te managen?
Het borgen van vitaliteit betrokkenheid verbetert op de lange termijn?
Onze managementprogramma’s invloed hebben op alle medewerkers binnen de organisatie?
50 tot 70 procent van de medewerkers hun manager aanwijst als primaire stressbron? Veel hiervan is terug te leiden naar pestgedrag en machtsmisbruik.
Dat de productiviteit en betrokkenheid toeneemt als er meer autonomie van de werknemer is?
Goed geoliede teams veel succesvoller zijn dan individuele talenten?
Vitaliteit bereikt wordt door van veranderen naar volhouden te gaan?
Lies

“Mijn naam is Lies Scholten en ik ben eigenaar/directeur van een landelijk opererend bedrijf van Tandheelkundige opleidingen. Een drukke en verantwoordelijke baan, heel erg leuk om te doen en het geeft me veel energie. Door een onverwachte gebeurtenis buiten mijn werk om raakte ik behoorlijk uit balans.
Coachen en bewegen bleek voor mij de uitkomst. Ik heb praktische toepasbare tools meegekregen om de balans tussen privé en werk terug te krijgen. Mentaal en fysiek gaan in mijn ogen altijd samen. Het heeft mij veel gebracht! Nu 1 ½ jaar later train ik nog steeds elke week bij Jessica en leer ik nog steeds hoe ik met kleine aanpassingen energieker en fitter door het leven kan. Ik kom graag bij Jessica en zie het als een preventieve onderhoudsbeurt voor mijn lichaam en geest.”

Contact

Bel ons
06 - 5156 5134
Email

info@vitcompany.nl

Vestiging

Meester Kolkplein 7
7245DE Laren

Vragen?