Vitaliteits­programma voor medewerkers

Bij de een-op-een begeleiding en coaching voor medewerkers gaan we slag met de basisvoorwaarden voor werkgeluk en het behalen van doelen. Vitcompany geeft je de technieken en handvatten om grip te krijgen op jouw stressfactoren en van overleven naar leven te gaan. Je ontdekt wat je leuk en minder leuk vindt, waar je goed en minder goed in bent, wat jouw waarden zijn en hoe je jouw doelen kunt realiseren. Én volhouden.

‘Werknemers die zich betrokken voelen en zeggenschap hebben over hun werk en (werk)keuzes, zijn vaak productiever en gelukkiger’

Veelgestelde hulpvragen

  • Hoe ervaar ik meer autonomie waardoor ik kan doen wat ik graag wil doen?
  • Wat zijn mijn sterke eigenschappen en hoe kan ik hier extra op inzetten?
  • Ik ervaar te veel stress, hoe ga ik hiermee om?
  • Ik moet te veel ballen hooghouden en heb het gevoel dat ik geleefd word, hoe krijg ik weer grip op mijn leven?
  • Hoe kan ik mijn grenzen aangeven?
  • Hoe zorg ik voor een goede balans tussen werk en privé?

Hiermee kunnen we helpen

Als je veel stress ervaart en veel ballen moet hooghouden, is het lastig om zelf de regie te houden. Merk je dat je het moeilijk vindt om te blijven doen wat je leuk vindt, doelen te halen én vol te houden? Bij de een-op-een begeleiding en coaching gaan we slag met de basisvoorwaarden voor (werk)geluk: autonomie, binding en competentie. We kijken naar de positieve én minder positieve kanten, zodat je uiteindelijk weer grip hebt op je leven.

Autonomie

De behoefte aan autonomie verschilt per persoon, maar het is wel cruciaal in hoe iemand z’n werkgeluk ervaart. Er is zelfs een verband tussen meer autonomie en minder burn-outklachten. Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op vragen als: wat wil je graag en hoe ga je dit volhouden?

Binding

Het is belangrijk dat je mensen om je heen verzamelt aan wie je waarde hecht en wie je inspireren, zowel op werk- als privégebied. Wie zijn waardevolle personen, wie versterkt jou en wie vind jij belangrijk?

Competentie

Wat zijn jouw sterke eigenschappen, wat vind jij belangrijk en waar wil je juist extra op inzetten? Zodra je dit weet, kun je jouw sterke punten inzetten en verder ontwikkelen binnen je organisatie en in je privéleven. Hierdoor floreer en presteer je beter, zodat je meer uit jezelf kan halen!

Hoe ziet het coaching­traject eruit?

Voordat we aan de slag gaan, sturen we je een vitaliteitscheck om te kijken hoe het met jouw vitaliteit is gesteld. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we deze en maken we je persoonlijke hulpvraag concreet. Vitcompany maakt een op maat gemaakt plan wat op jouw situatie is toegespitst. Als dat is goedgekeurd, gaan we samen aan de slag. Een traject bestaat uit gemiddeld acht à twaalf sessies binnen een half jaar. Met onder andere prikkelende en doelgerichte vragen, huiswerkopdrachten en oefeningen helpen we je op weg naar een vitale toekomst.

Bart

“Tijdens de workshop Gelukkig 2019 werd mijn interesse gewekt over mogelijkheden om meer orde in mijn leven te krijgen. Ik ben beroepsruiter en eigen baas. Ik draag veel verantwoordelijkheid voor andermans paarden. Deze paarden staan in mijn stallen omdat ik hun paarden train. Naast het trainen van de paarden rijd ik zelf ook wedstrijden op hoog niveau en ervaar ik regelmatig de stress van het moeten presteren.
Samen met Jessica hebben we een plan gemaakt met hierin mijn persoonlijke doelen wat ik in mijn privéleven en de sport wil en wat ik met het werk wil bereiken. Jessica helpt me om een betere balans te krijgen tussen werk en privé, hoe ik bepaalde obstakels kan oplossen en in de toekomst kan voorkomen. Het helpt mij enorm om hier meer grip op te krijgen waardoor ik mijn werk en sport kan blijven volhouden.
Ik ben momenteel, onder begeleiding van Jessica hard aan het werk om meer focus te krijgen voor mijn wedstrijden. Dit doen we door vooraf een plan te maken en dus niets aan het toeval over te laten. Jessica heeft mij door middel van deze vitaliteitscoaching doen beseffen dat ik trots op mezelf kan zijn.”

Contact

Bel ons
06 - 5156 5134
Email

info@vitcompany.nl

Vestiging

Meester Kolkplein 7
7245DE Laren

Vragen?