Vitaliteits­programma voor teams

Vitale organisaties draaien om goede samenwerkende teams en successen zijn daar het gevolg van. Bij de begeleiding en coaching van groepen medewerkers en/of leidinggevenden gaan we als team aan de slag, want samen maken we het verschil in resultaten.

‘Goed geoliede teams zijn veel succesvoller dan individuele talenten’

Veelgestelde hulpvragen

  • Hoe krijgen we een gemotiveerder team?
  • Hoe creëren we verbinding binnen het team, iedereen leeft op zijn eigen eiland?
  • Hoe kunnen we de kwaliteiten van het team maximaal benutten?
  • Hoe stimuleren we teams om effectiever en efficiënter samen te werken?
  • Hoe zorgen we voor een veilige en prettige werksfeer?

Hiermee kunnen we helpen

Als organisatie wil je niets liever dan teams die goed en efficiënt samenwerken. Dat medewerkers elkaar weten te vinden, elkaars taken kennen en gemotiveerd zijn om te presteren door een fijne werksfeer. Vitaliteit speelt een grote rol in zo’n geolied team, vandaar dat we het team aan een vitaliteitscheck-up onderwerpen. Vitcompany biedt diverse trainingen aan om de vitaliteit binnen het team te vergroten:

Timemanagement: leer effectief en efficiënt jouw tijd in te delen.
Emotiemanagement: wat zijn de gevolgen van positieve en negatieve emoties op werkvloer? Kunnen deze bijvoorbeeld ingezet worden voor verandertrajecten?
Fysiek coachen: we gaan fysiek aan de slag en reageren op een leuke en speelse manier op veelvoorkomende situaties binnen de organisatie. Ook ‘nee’ durven zeggen is een belangrijk onderdeel tijdens deze training.
Stress geeft succes: het team krijgt de tools om effectief met stress om te gaan. Hoe win je de controle terug en kan stress in iets positiefs worden omgezet?
Samenwerken is versterken: teambuilding voor meer samenwerking en betrokkenheid binnen de organisatie.
Slaaptraining: praktische tips en oefeningen om slaap te bevorderen, zodat medewerkers overdag beter functioneren en gefocust zijn.

Hoe ziet het coachingtraject eruit?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de leidinggevende maken we de hulpvraag en behoefte van het team concreet. Vitcompany maakt een op maat gemaakt plan waarin we continu de onderwerpen laten terugkomen die van belang zijn voor de organisatie. Als het trajectplan is goedgekeurd, gaan we stapsgewijs aan de slag. Soms volgen er gesprekken met individuele medewerkers uit het team. We streven naar meerdere trainingen binnen een halfjaar, jaar of zelfs twee jaar, want met een structurele aanpak kun je de vitaliteit binnen het team pas echt vergroten en de resultaten verbeteren.

Danielle, locatiemanager kinderopvang

“Vitaliteit.. wat is vitaal zijn. Ik hoorde over manieren hoe je fitter en gelukkiger kunt voelen en dit wekte mijn belangstelling. Zowel in mijn privé als in het werk liep ik tegen m’n grenzen aan en op momenten zelf er ver overheen. Hoe kan ik mijn grenzen beter bewaken? Ik zocht handvaten.
Samen met Jessica brachten we eerst in beeld welke situaties mij veel stress geven en vervolgens leerde ze me hoe hiermee om te gaan. Vervolgens moest ik mijn prioriteiten benoemen. Best lastig om aan te geven wat ik nu echt belangrijk vindt. Samen in de oefeningen met Jessica kreeg ik het inzicht wat voor mij belangrijk is. Haar aanpak heeft me erg geholpen om me wat rustiger en “vitaler” te voelen en bewust te zijn van m’n eigen kwaliteiten en grenzen en wat ik belangrijk vind.”

Contact

Bel ons
06 - 5156 5134
Email

info@vitcompany.nl

Vestiging

Meester Kolkplein 7
7245DE Laren

Vragen?