Waardering

Als we aan waardering denken, denken we vooral aan een compliment, promotie, bonus of salaris verhoging maar is dit wel oprechte waardering en hoelang houdt het effect hiervan aan? Gaat jouw team harder voor elkaar en voor jou als leidinggevende lopen op het moment dat waardering voornamelijk uitgedrukt wordt in geld of middelen?

We weten dat geld niet langdurig gelukkig maakt en alleen een tijdelijke motivatie boost kan geven. Het regelmatig uitspreken of tonen van oprechte waardering draagt bij aan langdurig gemotiveerde medewerkers!

In gesprek met leidinggevenden hoor ik dat ze vooral praten over de prestaties van hun directe collega’s. Het succes van de organisatie is echter grotendeels afhankelijk van de inzet van alle medewerkers. Ik was in gesprek met Michel Arfman van Porsche Centrum Twente en wij haddden het over het uitspreken van waardering. Al pratende kwamen wij op de prestaties van al zijn medewerkers en al snel concludeerde ook Michel dat iedereen oprechte waardering verdiend!

Michel ging hier mee aan de slag en binnen een week ontvingen alle medewerkers een gepersonaliseerde fles champagne met de boodschap‘Je bent goud waard voor Porsche Centrum Twente’. Tof om te zien hoe dit werd opgepakt en hoe alle medewerkers thuis verrast werden met deze fantastische fles